Mario Spel - Spela gratis online Mario-spel, Super Mario spel, Super Mario Bros spel

Om Mario

Mario är en TV-spelsfigur som ursprungligen skapades av Shigeru Miyamoto till spelet Donkey Kong 1981, och gick då under namnet Jumpman. Mario fick sitt namn efter italienaren Mario Segale, som hyrde ut lokaler till företaget Nintendo. Då Mario äter en Super Mushroom (svamp), som gör honom större, går han istället under namnet Super Mario.

 

Mario bor i Mario Land, hans egen ö, som ligger i Mushroom World, den fiktiva värld som de flesta av Nintendos TV-spelsfigurer kommer ifrån. Han har även ett litet hus i grannlandet Mushroom Kingdom. Han får ofta rädda Mushroom Kingdoms prinsessa, Peach som kidnappas av den onde kung Bowser, härskaren i grannlandet Dark World.

 

Läs mer om Mario på Wikipedia.

 

Hos oss kan du även spela Pacman som är ett gammalt och klassisk spel. Pac-Man är ett arkadspel utvecklat av Namco och släpptes först i Japan den 22 maj 1980. Det var licensierad av Midway för distribution i USA och släpptes i oktober 1980. Otroligt populärt blev spelet från sin ursprungliga utgåva till nutid, Pac Man anses vara en av klassikerna och början av videospel, Pac man är en ikon av 1980-talet populärkultur som sålt en stor mängd spel och även inspirerat andra, bland annat en animerad TV-serie och en topp-tio hitsingel. Spela Pacman spel här